3. Mustiojoen varsiMustionjoki on noin 30 metriä leveä. Sitä pitkin pääsee Pohjanpitäjän lahdelle, joka avautuu Tammisaareen ja siitä suoraan merelle. Joen varren ja itse joen työstämiseen liittyviä suosituksia on esitetty Raaseporin Skogsmark luontoselvityksessä 2015.

Joen varsi on  kapea puustoinen rantakaista, jonka länsiosassa ovat vallitsevina suuret lehtipuut (tervaleppä, rauduskoivu, raita ja haapa). Alueella kasvaa lisäksi nuorempia vaahteroita, tiheää lehtipuuvesakkoa ja tuomia. Merkitty kaavaan puustoisena säilytettäväksi alueeksi.

2019 Hoitoalueelta karsitaan puustoa ja vesakkoa, jotta alue saadaan siistiksi ja näkymä joelle aukeaa Valssaamotielle. Huomioidaan luontoselvityksen suositukset.

2020 Sovittu puusto ja vesakko on karsittu. Sovittiin vielä muutamasta ylimääräisestä puusta, jotka tullaan karsimaan.

2020 Todettiin, että joelle voitaisiin haluttaessa rakentaa koko aluetta palveleva laituri, mikäli sille olisi riittävä kannatus asukkaiden joukossa. Åminnefors tarjoaa halukkaille myös vuokrapaikkoja varsin läheltä, joten oman laiturin rakentaminen voi olla turha.

2022 Todettiin uuden hallituksen kanssa alueen olemassaolo, mutta sen käytölle ei ole vielä suunniteltu toimenpiteitä.

Kommentit

  1. Itse rakastan lukea luontoselvityksistä. Tuttu kertoi, että heidän lähistölle semmoista ollaan tekemässä. Kovasti aina kiinnostaa esimerkiksi siellä oleskelevat eläimet. Tuo puiden karsiminen on varmasti hyvä näkymän kannalta. http://www.faunatica.fi/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

12. Hillin takaosa

8. Lammet

Hoitoalueet

1. Valssaamotien ja Munkbackantien risteys

7. Visakoivualue